Fasadni sistemi su sistemi kojima se rješava problem velikih staklenih površina, a da se pritom ne narušavaju izolacija i statika. Fasadni sistemi danas su sastavni dio moderne arhitekture. One arhitektima pružaju neograničene mogućnosti kako bi objekt koji se projektira dobio poseban izgled. Stakla koja se koriste kao dio fasadnog sistema moraju imati posebna izolacijska svojstva, a sama izvedba mora biti iznimno precizna.

Čelična podkonstrukcija

Kada su u pitanju zimski vrtovi, ostakljene površine se mogu i ne moraju izraditi u fasadnom sistemu.

Jedan od načina izrade je čelična podkonstrukcija na koju se nadograđuju aluminijska fasada te unutar koje se postavljaju stakla, paneli, klizne stijene, ulazna vrata i slično.

Obzirom da je zimski vrt ukras objekta i da je dio životnog prostora, bitno je da on bude funkcionalan i udoban tijekom cijele godine.

Fasadni sistemi danas su sastavni dio moderne arhitekture.

 Schüco FWS 50

Schüco FWS 50 fasadni sistem je horizontalno vertikalna konstrukcija sa unutrašnjom i vanjskom vizualnom širinom od 50 mm. Fasadni sistem omogućava visoku toplinsku izolaciju kroz nove izolatore. Schüco FWS 50 pruža transparentnu fasadnu konstrukciju sa velikim staklenim površinama. U FWS 50 fasadni moguća je ugradnja svih Schüco AWS modela prozora i Schüco ADS modela vrata. Moguća je ugradnja protuprovalne zaštite do klase RC 3.