Prozori predstavljaju vrlo važan estetski element fasade, jer svojom veličinom i oblikom određuju vanjski izgled objekta. Alu prozori se rade od aluminijskih profila te samim time trebaju dodatna ojačanja. Vrlo su elegantni zbog svojih ravnih linija, a dolaze u raznim bojama i nijansama.

Alu prozori se proizvode u svim opcijama – kao jednokrilni, dvokrilni, otklopni, klizni, te otklopno-klizni. Na aluminijske prozore, kao i na sve druge prozore, dodaju se bez ikakvih ograničenja i rolete, grilje ili mrežice protiv insekata.

Pri izboru prozora, veliku pažnju moramo dati estetici, ali još više samoj funkcionalnosti prozora. Kao i vrata, prozor ima jako važnu ulogu u zaštiti našeg objekta ili doma od vanjskih vremenskih utjecaja, povećava sigurnost našeg doma, ali mora omogućiti i prodiranje dnevnog svjetla. Nije jednostavno izabrati prozore za vaš dom, stoga pri samom izboru vodite računa da prozori na vašem domu ili poslovnom objektu zadovolje minimalno spomenute elemente. Odabirom prozora koji ima izvrsne izolacijske karakteristike – dobit ćete energetski učinkovite prozore koji će vam u konačnici smanjiti potrošnju energiju i uštedjeti novac za grijanje i hlađenje.

Osnovne karakteristike ALU prozora:

  • Odlične izolacijske karakteristike
  • Čvrstoća, stabilnost, otpornost
  • Jednostavno održavanje
  • Prilagodljiv dizajn – jednostavne linije
  • Mogućnost izvedbe u raznim bojama
  • Dugi vijek trajanja

Osim navedenih karakteristika, važno je napomenuti da su Alu prozori i ekološki prihvatljivi što ih dodatno krasi. Dugovječnost, postojanost oblika i boja te odličan odnos uloženog i dobivenog, elementi su koji će vam pomoći pri donošenju finalne odluke o izboru prozora za vaš prostor.

Možete izabrati između različitih prozorskih sustava profila: