Visokoenergetski profil sustava prozora sa srednjom brtvom

Za Gealan S9000 u najkraćim crtama možemo reći da je to profil budućnosti. Osnovna namjera razvoja ovog sustava bilo je maksimalno optimiziranje toplinske izolacije koja bi dala mogućnost izrade prozora za pasivne kuće. Novac uložen u kupnju prozora prikladnih za pasivne kuće, vratit ćete uštedom energije s novim prozorima u kratkom vremenskom periodu.

Ovaj trenutno najmoderniji sustav s inovacijama, sa čak 6 komora, pored svega što ga krasi, svoj primat koji zauzima na tržištu argumentira slijedećim:

  • SVESTRANOST S9000 je sa svojom ugradbenom od 82,5 mm pogodan za novogradnju kao i za renoviranje te nudi mogućnosti raznolikog oblikovanja
  • EFIKASNOST – pruža maksimalnu toplinsku izolaciju. Već i bez dodatnih mjera –kao što je npr. korištenje termički odvojenog čelika – postiže izvrsne Uf vrijednosti do 0,89 W/m²K u varijanti sa središnjom brtvom, te Uf vrijednosti do 0,97 W/m²K u varijanti s prislonom brtvom.
  • ORIJENTIRAN DIZAJNU Najnoija geometrija profila ima GEALAN karakterističnu 15° kosinu u prijelomu. Ističe svevremenski izgled novog sustava.
  • RECIKLIRAJUĆI S9000 u proizvodnji koristi materijale koji se u potpunosti mogu reciklirati a koji su dokazano najbolji materijale za PVC prozore.

Za Gealan S9000 u najkraćim crtama možemo reći da je to profil budućnosti. Osnovna namjera razvoja ovog sustava bilo je maksimalno optimiziranje toplinske izolacije koja bi dala mogućnost izrade prozora za pasivne kuće.

Prednosti S9000:

  • Prikladan za uporabu 3-slojnog funkcionalnog stakla debljine do 54 mm
  • Uska vidljiva širina profila i estetski orijentirana kosina pod 15°.
  • Inteligentni koncept brtvljenja s tri kontinuirane razine brtvljenja. Fleksibilna srednja brtva u utoru okvira značajno doprinosi poboljšanju toplinske izolacije. Također štiti elemente okova od prodora vlage te poboljšava otvaranje osobito kod niskih vanjskih temperature.
  • Optimiziran za rad sa STV® tehnikom suhog ljepljenja stakla za rub profila krila
  • Optimiziran za rad sa STV® tehnikom suhog ljepljenja stakla za rub profila krila
  • Vrlo dobra toplinska i zvučna izolacija kroz 6-komornu izvedbu i veliku ugradbenu dubinu okvira i krila.

Velika dubina ugradnje od 83 mm, 6 konstantnih zračnih izolacijskih komora, te 3 razine brtvljenja omogućuju koeficjent prolaska topline kroz okvir (Uf) od svega 0,92 W/m2K.

U kombinaciji sa niskoenergetskim 3-slojnim staklima Ug vrijednosti od 0,6 W/m2K sustav postiže ukupnu izolativnu vrijednost prozora Uw ispod 0,80 W/m2K što zadovoljava standarde za ugradnju na pasivne kuće i štedi energiju i do 3 puta više od prozora koji se prosječno ugrađuju.

Zbog velike dubine ugradnje i mogućnosti ugradnje višeslojnih stakala iznimne protuzvučne zaštite moguće je smanjti razinu buke unutar prostorije čak i za 48 db. Optički GEALAN S 9000 je modernog dizajna sa blagim linijama koje čine dizajn prozorskog okvira elegantnim i “vitkim” te omogućuju veliki prodor svjetlosti unutar prostora.

Mogućnost izbora velikog broja boja i dekora drveta pridonose da se prozori i vrata mogu uklopiti sa bilo kojom bojom fasade izvana, kao i namještaja iznutra.
Standardno je u programu dostupna i vrlo tražena antracit siva RAL 7016 boja koja može biti samo izvana, ili izvana i iznutra ovisno o željama investitora.

1. Konstantost 6 komora u okviru i krilu pružaju izvrsnu toplinsku i zvučnu izolaciju.

2. Čelik osigurava potrebnu stabilnost prozora. S9000 je uvjerljiv jedinstvenim ojačanjem za okvir i krilo i optimumom između statike i toplinske izolacije.

3. Inteligentni koncept brtvljenja s tri kontinuirane razine. Za poboljšanje toplinske izolacije krilo je u utoru za staklo tvornički opremljeno dodatnom brtvom.

4. Velika dubina ugradnje stakla kroz visinu preklapanja od 26 mm za poboljšanu toplinsku izolaciju.

GealanS9000-prednosti

Sve tehničke karakteristike i boje za sustav S 9000 možete pogledati u tehničkom katalogu.