info@skelin-mont.com +385 22 772 350
Skelin Mont odaje počast Bernardu Bajdi Vukasu

Skelin Mont mijenjao vrata na kući nogometne ikone

Ako kažemo Bernard Vukas Bajdo, svim zaljubljenicima u nogomet to će značiti puno. Osim po svojim majstorijama, ostao je zapamćen i po svojoj legenardnoj izjavi: “Da se ponovo rodim, ponovo bih bio igrač Hajduka”, uklesanoj iznad ulaznih vrata njegove kuće.

 

Skelin Mont odaje počast Bernardu Bajdi Vukasu

 

Nenadmašni dribler dobitnik je najviših Hajdukovih priznanja: Zlatne značke s briljantom i Zlatne kapetanske trake. 2004. godine proglašen je hrvatskim nogometašem stoljeća od strane Hrvatskog nogometnog saveza, a 2005. godine FIFA ga je nagradila odlikovanjem ‘Stoljetni red časti’. Dvije godine kasnije Vukas je postao i počasnikom Kuće slave splitskog športa. Spomenik Bajdi Vukasu nalazi se ispred stadiona u Poljudu. Po Vukasu ime nosi jedna ulica u Splitu i jedna u Zagrebu.

Iako rodom iz Zagreba, u splitskom Hajduku ostvario je veličanstvenu karijeru, osvojio je nekoliko naslova prvaka bivše države, bio je i najbolji strijelac jugoslavenske nogometne lige, proglašen je najboljim jugoslavenskim sportašem, najboljim sportašem Dalmacije. Bio je simbol Hajduka, najbolji igrač Hajduka svih vremena, legendarni kapetan Hajduka. Za Hajduk je odigrao čak 615 utakmica i postigao 300 golova.

U Splitu, na njegovoj kući u kojoj je živio, Skelin Mont je kreirao i montirao ulazna vrata. Za Skelin Mont ovo je bio ne samo posao nego i velika čast.

 

 

 

Skelin Mont

 

 

 

 

Hoop_Skelin_M

About Hoop_Skelin_M