KAKO PRAVILNO ODRŽAVATI STOLARIJU?

Kako bi vaša nova stolarija ostala očuvana i postojana dugi niz godina, potrebno joj je pravilno održavanje. Ispravno rukovanje stolarijom jedna je od najbitnijih stvari o kojima se treba voditi računa kako se ne bi dogodile mehaničke greške.

Također, stolariju je potrebno održavati čistom. U Skelin Montu preporučamo da stolariju čistite običnom vodom i krpama koje su napravljene od mikrofibre ili blage spužve, jer su nježne i ne postoji mogućnost da oštetite stolariju. Predlažemo da svakako izbjegavate abrazivne spužvice, žice ili razne metalne predmete kako stolariju ne biste oštetili.  Pri čišćenju se svakako preporuča izbjegavanje agresivnih sredstava za čišćenje, acetona, razrjeđivača i abrazivnih sredstava za ribanje. Kod održavanja stolarije, ne smijemo zanemariti ni rubove profila stolarije s kojih je potrebno redovito otklanjati  prašinu i druge razne naslage.

Jednom godišnje preporuča se i premazati sve pokretne dijelove okova uljem za podmazivanje kako bi se očuvala funkcionalnost istih.

Brtve na stolariji će biti dužeg vijeka ako ih čistimo redovito od prašine, naročito prije i poslije zime, te ih zatim premažemo silikonskom olovkom ili glicerinom.

Uz gore navedene savjete, svakako pripazite da ništa ne vješate na kvake i prozorska krila, te ne stavljate stvari između okvira i otvorenog prozorskog krila.

Kako bi stolarija u vašem domu bila što duže funkcionalna i lijepo izgledala, potrebno se pridržavati navedenih savjeta. Skelin Mont vam svojim savjetima stoji uvijek na usluzi.

Scroll to Top