PVC PROZORI

Ako razmišljate o izmjeni stare ili ugradnji nove stolarije, sigurno razmišljate i o materijalu od kojeg će vaši budući prozori biti napravljeni. Pri donošenju odluke vodite računa o tome da prozore ne mijenjate često, da je prozor jedina barijera između vas, vašeg intimnog prostora i svih vanjskih utjecaja. Birajte najbolje za vas, na prozorima nemojte štedjeti. Dobrim izborom prozora sa prikladnim staklom, dat ćete sigurnost vašem domu, ali i uštedjeti novac.

Pri donošenju odluke voditi računa o tome da prozore ne mijenjate često, da je prozor jedina barijera između vas, vašeg intimnog prostora i svih vanjskih utjecaja. Birajte najbolje za vas, na prozorima nemojte štedjeti. Dobrim izborom prozora sa prikladnim staklom, dat ćete sigurnost vašem domu, ali i uštedjeti novac.

BROJNE SU PREDNOSTI PVC PROZORA

 • Najvažnija prednost je da PVC prozorima štedite veliku količinu energije i pri hlađenju i pri grijanju (upravo zbog ovog svojstva toplinske izolacije, PVC prozori se danas koriste u najvećoj mjeri)
 • Izvrsna zvučna izolacija
 • Lako se održavaju i čiste, njihovo održavanje ne iziskuje nikakve dodatne troškove
 • Jako dobar odnos uloženog i dobivenog
 • Otporni su na sve vremenske (ne)prilike i utjecaje
 • Dugi vijek trajanja
 • Ekološki prihvatljiv proizvod
 • Jako širok spektar mogućnosti u dizajniranju i odabiru boja i drugih estetskih detalja.

 

“Trenutno na tržištu nema boljeg rješenja ako gledamo odnos uloženih novaca i dobivenog proizvoda od PVC prozora.”

Profili sa niskim koeficijentom prolaska topline u kombinaciji sa standardnim čeličnim ojačanjem spada u apsolutno TOP klasu današnjih standarda.

Gealan S7000 IQ Sustav profila S 7000 IQ PLUS daje odgovore centralnim zahtjevima za poboljšanje toplinske izolacije te zaštitu od bukve.

Velika dubina ugradnje od 83 mm, 6 konstantnih zračnih izolacijskih komora, te 3 razine brtvljenja omogućuju koeficjent prolaska topline kroz okvir (Uf) od 1,00 W/m2K daje iznadprosječna izolacijska svojstva te je tako moguća vrijednost prozora Uw = 0,74 W/m2K sa staklom Ug = 0,5 W/m2K .

Čvrstoća profila sa čeličnim ojačanjem uz statiku profila i dobru izolaciju S 7000 IQ PLUS omogućava i dodatnu protuprovalnu zaštitu.

Svojim modernim dizajnom i mogućnosti odabira više različitih kombinacija profila u mogućnosti je bez problema odgovoriti na zahtjeve troškovnika u novogradnji, sanaciji ili modernoj gradnji.

Kao i kod ostalih serija mogućnost izbora velikog broja boja i dekora drveta pridonose da se prozori i vrata mogu uklopiti sa bilo kojom bojom fasade izvana, kao i namještaja iznutra. Sve tehničke karakteristike i boje za sustav S 7000 IQ PLUS možete pogledati u tehničkom katalogu.

Izborom profila S8000 IQ dobro ćete investirati u svoj prostor jer pruža odličnu izolaciju – kako toplinsku tako i zvučnu. Omjer utrošenog i dobivenog ovdje je stvarno izvrstan.

Gealan S8000 IQ Jedan od najmodernijih sustava profila sa 6 komora ima sustav brtvljenja s dvije prislone brtve uz 74 mm dubine ugradnje. Osnovna zamisao pri konstrukciji ovog sustava bila je ekonomičnost i optimiranje materijala koji će biti jednostavni za obradu.

PREDNOSTI S8000 IQ


 • 6 komorni profil ugradbene dubineokvira i krila 74 mm
 • Velika glavna komora koja preuzima velika čelična učvršćenja.
 • Jedan čelični profil koji izrvanava okvire, krila i dovratnike
 • Dobra toplinska i zvučna izolacija (vrijednost toplinskog koeficijenta do Uf=1,2 W/m2K)
 • Ravne linije i klasičan dizajn
 • Dugi vijek trajanja
 • Mogućnost ugradnje sustava prozračivaća GECCO – za izmjenu zraka u prostoru
 • Dostupan u raznim akrilnim bojama i drvenim dekorima

Za Gealan S9000 u najkraćim crtama možemo reći da je to profil budućnosti. Osnovna namjera razvoja ovog sustava bilo je maksimalno optimiziranje toplinske izolacije koja bi dala mogućnost izrade prozora za pasivne kuće.

Visokoenergetski profil sustava prozora sa srednjom brtvom

Za Gealan S9000 u najkraćim crtama možemo reći da je to profil budućnosti. Osnovna namjera razvoja ovog sustava bilo je maksimalno optimiziranje toplinske izolacije koja bi dala mogućnost izrade prozora za pasivne kuće. Novac uložen u kupnju prozora prikladnih za pasivne kuće, vratit ćete uštedom energije s novim prozorima u kratkom vremenskom periodu.


Ovaj trenutno najmoderniji sustav s inovacijama, sa čak 6 komora, pored svega što ga krasi, svoj primat koji zauzima na tržištu argumentira sljedećim:


 • SVESTRANOST S9000 je sa svojom ugradbenom od 82,5 mm pogodan za novogradnju kao i za renoviranje te nudi mogućnosti raznolikog oblikovanja
 • EFIKASNOST – pruža maksimalnu toplinsku izolaciju. Već i bez dodatnih mjera –kao što je npr. korištenje termički odvojenog čelika – postiže izvrsne Uf vrijednosti do 0,89 W/m²K u varijanti sa središnjom brtvom, te Uf vrijednosti do 0,97 W/m²K u varijanti s prislonom brtvom.
 • ORIJENTIRAN DIZAJNU Najnoija geometrija profila ima GEALAN karakterističnu 15° kosinu u prijelomu. Ističe svevremenski izgled novog sustava.
 • RECIKLIRAJUĆI S9000 u proizvodnji koristi materijale koji se u potpunosti mogu reciklirati a koji su dokazano najbolji materijale za PVC prozore.

PREDNOSTI S9000:

 • Prikladan za uporabu 3-slojnog funkcionalnog stakla debljine do 54 mm
 • Uska vidljiva širina profila i estetski orijentirana kosina pod 15°.
 • Inteligentni koncept brtvljenja s tri kontinuirane razine brtvljenja. Fleksibilna srednja brtva u utoru okvira značajno doprinosi poboljšanju toplinske izolacije. Također štiti elemente okova od prodora vlage te poboljšava otvaranje osobito kod niskih vanjskih temperature.
 • Optimiziran za rad sa STV® tehnikom suhog ljepljenja stakla za rub profila krila
 • Optimiziran za rad sa STV® tehnikom suhog ljepljenja stakla za rub profila krila
 • Vrlo dobra toplinska i zvučna izolacija kroz 6-komornu izvedbu i veliku ugradbenu dubinu okvira i krila.

Velika dubina ugradnje od 83 mm, 6 konstantnih zračnih izolacijskih komora, te 3 razine brtvljenja omogućuju koeficjent prolaska topline kroz okvir (Uf) od svega 0,92 W/m2K.

U kombinaciji sa niskoenergetskim 3-slojnim staklima Ug vrijednosti od 0,6 W/m2K sustav postiže ukupnu izolativnu vrijednost prozora Uw ispod 0,80 W/m2K što zadovoljava standarde za ugradnju na pasivne kuće i štedi energiju i do 3 puta više od prozora koji se prosječno ugrađuju.

Zbog velike dubine ugradnje i mogućnosti ugradnje višeslojnih stakala iznimne protuzvučne zaštite moguće je smanjti razinu buke unutar prostorije čak i za 48 db. Optički GEALAN S 9000 je modernog dizajna sa blagim linijama koje čine dizajn prozorskog okvira elegantnim i “vitkim” te omogućuju veliki prodor svjetlosti unutar prostora.

Mogućnost izbora velikog broja boja i dekora drveta pridonose da se prozori i vrata mogu uklopiti sa bilo kojom bojom fasade izvana, kao i namještaja iznutra.
Standardno je u programu dostupna i vrlo tražena antracit siva RAL 7016 boja koja može biti samo izvana, ili izvana i iznutra ovisno o željama investitora.

 1. Konstantost 6 komora u okviru i krilu pružaju izvrsnu toplinsku i zvučnu izolaciju.
 2. Čelik osigurava potrebnu stabilnost prozora. S9000 je uvjerljiv jedinstvenim ojačanjem za okvir i krilo i optimumom između statike i toplinske izolacije.
 3. Inteligentni koncept brtvljenja s tri kontinuirane razine. Za poboljšanje toplinske izolacije krilo je u utoru za staklo tvornički opremljeno dodatnom brtvom.
 4. Velika dubina ugradnje stakla kroz visinu preklapanja od 26 mm za poboljšanu toplinsku izolaciju.
Scroll to Top