ROLETE

Rolete su najčešći odabir zasjenjivanja stambenih prostora. Rolete imaju višestruku funkciju u vašem domu. Osim što reguliraju količinu svjetlosti, imaju i dodatnu zaštitnu funkciju vašeg doma pa tako štite od nepoželjnih vanjskih utjecaja i pogleda iz okoline čime dobivate na većoj udobnosti i intimnosti vašeg životnog prostora.

Pomoću roleta moguće je u potpunosti zatamniti prostoriju što je od vrlo velike važnosti. Zbog odličnih izolacijskih svojstava, roleta se sve više koristi u obiteljskim kućama ali i višestambenoj gradnji. Rukovanje roletama je vrlo jednostavno – putem ručnog mehanizma ili za dodatan komfor u njih je moguće ugraditi i elektromotor s kojim se upravlja na daljinski ili tipkalom. Bez imalo muke na taj način se rolete spuštaju ili dižu.

Kod kupnje roleta vrlo je važno odabrati kvalitetnog proizvođača koji će pravilno ne samo proizvesti rolete nego ih besprijekorno i ugraditi. Pravilna montaža je preduvjet dugotrajnosti vaših roleta. Nekvalitetno proizvedene ili nepravilno montirane rolete, dovest će do toga da se nakon par godina rolete iskrive ili deformiraju što možemo izbjeći pametnim odabirom proizvođača roleta.

 

Donosimo još par zanimljivih informacija, koje će vam pomoći pri odluci o kupnji roleta za vaš prostor:

  • S roletama imate mogućnost ugradnje i mrežica za zaštitu od insekata tzv. komarnika
  • Aluminijske lamele na roletama se ispunjavaju PU pjenom što dodatno poboljšava njihova zvučna i toplinska izolacijska svojstva
  • Vodilice na roletama imaju mogućnost sa i bez izbačaja
  • održavanje roleta ne zahtijeva puno vremena i jako je jednostavno
  • u našoj ponudi imamo veliki izbor boja roleta
  • mogućnost savladavanja velikih raspona, a da se pri tome ne ugrožava njihova funkcionalnost

Postoje različiti načini montaže roleta ovisno o obliku kutije. PVC ili ALU rolete mogu biti :

  • unutarnje
  • podžbukane

Mogu se montirati na već postojeću stolariju, kao i na svu novogradnju.

SOMFY MOTORI ZA ROLETE


Somfy, svjetski lider u proizvodnji motora i automatskih upravljanja, kreira i razvija automatske sustave svih vrsta otvaranja i zatvaranja za kuće i zgrade. Somfyjeva paleta proizvoda ukljućuje i motorizirane rolete te cijelu paletu proizvoda za stambena otvaranja kako i rješenja za poslovne zgrade.

SOMFY motori za rolete dolaze sa opcionalnom Connexoon Window RTS ili TaHoma mobilnom aplikacijom pomoću kojih možete upravljati svojim roletama pomoću mobilnog uređaja.

Scroll to Top