SIGURNOST VAŠEG DOMA ZA VRIJEME GODIŠNJEG ODMORA

Ako se spremate na odlazak na godišnji odmor, sigurno ste zabrinuti za sigurnost vašeg doma. Nemojte više očajavati, učinite prave korake da osigurate svoj dom te mirno provedite vaš odmor. S obzirom da je ljeto nažalost idealno godišnje doba za provalnike koji znaju da je vaš dom prazan dok ste vi na odmoru, osigurajte slabe točke svoga doma.

Zaštita doma zasigurno kreće od ogledala vaše kuće – vrata. Kvalitetna protuprovalna vrata najbitnija su stavka sigurnosti – pametna su i dugoročna investicija za vaš miran san. Postoje razne opcije nadogradnje sigurnim okvirom i krilom vrata, čvrstim zasunom te dopunskim bravama koje redom povećavaju otpornost.

Ako imate protuprovalna vrata na koja provalnik bezuspješno pokušava ući, potražit će idući ulaz – npr. balkon. Balkonska vrata su isto tako bitna stavka i zato je važno da budu kvalitetna i čvrsta. Pripazite, zaključajte vaša glavna i sporedna vrata!

Dalje na red dolaze prozori – svi znamo kako su stariji drveni prozori podložni propadanju pa ih zasigurno i jedan provalnik može razbiti te ući u vaš dom. Osigurajte se PVC ili ALU prozorima koji su čvrsti te nude puno veću zaštitu od nasilnog otvaranja. Dakako, osim čvrstog okvira, ovakvi prozori nude kvalitetnije staklo kod kojeg jako teško dolazi do loma. Međutim, najbitnije je pripaziti da prije odlaska na godišnji zatvorite sve prozore i balkonska vrata!

Bitno je i ostaviti dojam da kuća nije cijelo vrijeme potpuno prazna, jer je inače sigurna meta provalnika. Pitajte dobrog susjeda ili prijatelja da s vremena na vrijeme otvori kuću, upali svjetla te na odlasku sve ponovno provjeri i zaključa, te eventualno isprazni prepunjeni poštanski sandučić.

Pametno i dugoročno uložite te se zaštite na vrijeme i više nikad nećete morati strahovati od provalnika, ne samo tokom ljeta, već duž cijele godine. Mirno provedite vaš odmor znajući da se vraćate nazad u sigurnost i toplinu vašeg doma.

Scroll to Top